Sista helgen i mars hade jag min första workshop, Sveriges första Lifestyle workshop inom familjefotografering. Åtta fotografer från hela Sverige samt en fotograf från Norge kom för att lära sig allt om Hemma-hos-fotografering. Och självklart skulle vi alla få bo i ett riktigt hem!

Det var verkligen en helt underbar helg. Första kvällen bjöds på vacker solnedgång och alla tog självklart fram sin kamera. Bara en sån grej att få hänga med likasinnade. De tre största ämnena jag tog upp var ljuset under hela året, komposition samt hur man får familjerna avslappnade framför kameran. Och självklart fick vi fota en riktigt familj i deras hem.

Efter en hel dag av kunskap och inspiration var det hur mysigt som helst att bara få samtala under middagen. Så underbart fina människor, vänner och kollegor.

För mig var det väldigt viktigt att hitta ett stort fint hus där vi alla kunde bo och finna inspiration. Det delades rum och sängar och vi hade fantastiskt vacker utsikt mot vattnet. Solen sken hela helgen och jag kunde höra fåglarna kvittra för första gången i år! Altandörren stod öppen på dagen vilket gav sån härlig vårkänsla. Det blev verkligen hur lyckat som helst och jag är så glad att dessa fantastiska människor fick uppleva detta.

Självklart hade vi en Lifestylefotografering hemma hos en familj. Det var viktigt att hitta en familj som bodde i ett hem med stora ytor så att vi alla nio fotografer kunde röra oss fritt under fotograferingen. De första 30 min börjades med att jag höll i fotograferingen helt och hållet så att fotograferna kunde få se hur jag jobbar och interagerar med familjen. Det fick bli 30 effektiva minuter :) Sen delade vi kursdeltagarna i två grupper som nu fick möjligheten att själva fotografera och skapa bilder till sin portfolio.

Och här kommer några av mina bilder från Lifestylefotograferingen. Hela sessionen kommer jag blogga i ett senare tillfälle!

Stort tack alla fina! Isa Mathessis som hjälpte mig massor under helga helgen! Stort tack till dig! Och TACK till alla ni Linn, Louise, Johanna, Sandra, Yurika, Patricia & Kitty för att ni ville investera i en workshop med MIG! Det är så stort! Och jag är så jäkla glad för er! ♥

Jag har fått flera förfrågningar om ev en till workshop i framtiden. Jag har valt att vänta med att bestämma mig tills efter denna helg, för jag ville känna efter om det var något för mig. Men eftersom jag fick en sån fin respons så har jag nu redan börjat planera nästa workshop som kommer ske i höst. Datumet är redan bestämt och helgen för workshopen kommer vara 4-6 oktober. Jag har också beslutat att sänka antalet deltagare från 8 till 6 för jag vill kunna erbjuda än mer intim och exklusiv utbildning för er. Är ni nyfikna och vill veta mer så släng iväg en intresseanmälan till mig.

Hoppas vi ses i höst! ♥

Comment